Més informació [ Llista d'activitats | Detall d'activitat

 
5000080019   VI Matinal (en línia) a l'Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols: l'Univers Guinovart
2021-2022   Curs telemàtic (en línia asíncron). Internivells: Ed. Infantil-Primària-Secundària
  
   30/4/2022 - 31/5/2022 (15 hores) de h a h
   VT Curs a distància
   _ (A distància) 
  
Format   En línia
Sincronicitat    Asíncron
Organització   ICE de la Universitat de Girona
  
  
  
  
Descripció i   Metodologia:   Activitat en línia dirigida a docents de primària, secundària i batxillerat per preparar la visita a l’exposició "l'Univers Ginovart".

Una de les conseqüències de la pandèmia de la COVI19 ha estat l'organització virtual de l'exposició de l’Espai Carmen Thyssen. Ens hem adaptat a les noves circumstàncies i hem preparat una exposició que es podrà visitar a través d’un recorregut virtual des del nostre web. Aquesta proposta estarà disponible des de setembre de 2021 fins a maig de 2022. Aquesta formació virtual en línia que ofereix l’ICE Josep Pallach de la Universitat de Girona consistirà en 4 mòduls.

Aquesta activitat en línia s'ofereix també en format en línia i està organitzada en diferents MÒDULS telemàtics i virtualment flexibles que es descriuren a l'apartat de continguts.
  
Objectius   Activitat gira al voltant de l’univers Ginovart. S'adreça a docents d’infantil, primària, secundària i batxillerat amb l’objectiu de reconèixer la petjada de grans artistes en l'obra d'artistes del nostre entorn. Per aquest motiu es treballarà posant èmfasi en la lectura pedagògica de les obres perquè esdevinguin una eina transversal per incorporar-la a les diferents àrees del currículum.

- Apropar als docents els continguts de l’exposició des d’una perspectiva pedagògica.
- Donar una visió multidisciplinar dels continguts de l’exposició des de la perspectiva de la història de l’art.
- Preparar materials per a que la visita es pugui adaptar a les necessitats del docent amb el seu grup/classe concret.
- Vincular els continguts de l’exposició a les necessitats de programació de cada docent.

  
Continguts   Aquesta activitat presencial s'ofereix també en format en línia i està organitzada en diferents MÒDULS telemàtics i virtualment flexibles. La inscripció és la mateixa tant si se segueix de manera presencial com de manera virtual.

a) En el cas de triar el format presencial s'haurà d'assistir a la matinal del 18 de setembre, signar la llista d'assistència i lliurar la tasca per porder certificar-ne l'aprofitament abans del 31 de maig de 2022, presentació a càrrec de Miquel-Àngel Ruiz Àlvarez (ICE Josep Pallach)

b)En el cas de triar el format virtual s'haurà se seguir l'itinerari dels quatre MÒDULS següents:

-PRIMER MÒDUL: Presentació i conferència.

Intervé José Antonio Donaire, Vicerector de comunicació i relacions exteriors.
Presentació a càrrec de Josep Duran, Director de l'ICE Josep Pallach.
Conferència telemàtica, a càrrec de Pilar Giró, Comissària de l'Exposició. La conferència constitueix una introducció als continguts conceptuals de l’exposició dirigits i adaptats a una visió pedagògica del recorregut històric i artístic de la mostra.

-SEGON MÒDUL: Visita en línia de l'exposició.
Enllaç:

-TERCER MÒDUL: Tutoria amb la comissària.
Per certificar la formació s'ha d'elaborar una activitat destinada al grup-classe. En el cas de necessitar algun aclariment es pot sol·licitar puntualment l'assessorament de la comissària. Les consultes recollides durant la setmana obtindran resposta a principis de la setmana següent. Correu de consultes: espaieducatiuthyssen@gmail.com

-QUART MÒDUL: La tasca que el professorat ha d'elaborar ha de tenir un caire pràctic.
Es tracta que cada participant adapti algun aspecte de l’exposició per a la creció d'una activitat destinada al grup-classe. Aquesta proposta didàctica pot comptar (o no) amb el suport de la formadora de la Matinal. La presentació d'aquesta tasca és requisit indispendable per certificar-ne l'aprofitament. Data límit de lliurament de tasques: 30 de maig de 2022. Correu de lliurament de tasques: ice@udg.edu
  
Observacions   Trobareu els detalls de l'activitat a: Ampliar informació
  
Formador/a   Pilar Giró
  
Avaluació   Tutoria amb la comissària. Per certificar la formació s'ha d'elaborar una activitat destinada al grup-classe. En el cas de necessitar algun aclariment es pot sol·licitar puntualment l'assessorament de la comissària. Les consultes recollides durant la setmana obtindran resposta a principis de la setmana següent. Correu de consultes:

La tasca que el professorat ha d'elaborar ha de tenir un caire pràctic: es tracta que cada participant adapti algun aspecte de l’exposició per a la creció d'una activitat destinada al grup-classe. Aquesta proposta didàctica pot comptar (o no) amb el suport de la formadora de la Matina. La presentació d'aquesta tasca és requisit indispendable per certificar-ne l'aprofitament. Data límit de lliurament de tasques: 30 de maig de 2021. Correu de lliurament de tasques: ice@udg.edu
  
Requisits de  certificació   La valoració de l’aprofitament de la formació serà a partir del material que el docent hagi preparat per realitzar la visita amb el seu grup/classe.
  
Persones  destinatàries   Professorat primària, secundària i batxillerat.
  
E-mail   ice@udg.edu
  
  


Generalitat de Catalunya
Departament d'Educació
Pla de formació permanent